instant fap

Nakon kišnog vikenda Sana u opadanju

Nakon kišnog vikenda Sana u opadanju

Nivo riječnih vodotokova na na području Općine Sanski Most počeo je opadati tokom protekle noći nakon što su Sana i njene pritoke tokom vikenda ozbiljno zaprijetile poplavama, saopćeno je iz općinske službe civilne zaštite.

Prema riječima načelnika ove službe, Saida Ramića, vodostaj Sane je u toku prošle noći opao za deset centimetara i trenutno iznosi 385 centimetara. Prema njegovim riječima kritično je jučer bilo u Starom Majdanu i Novom Naselju, gdje se rijeka Majdanuša izlila iz korita te zaprijetila stambenim objektima koje se nalaze u blizini. Također, on je istakao kako opasnost prijeti od podzemnih voda u pojedinim dijelovima grada kao što su Šabića klanac, Karići i neka druga naselja.

Ramić je istakao kako su najveće štete načinjene na poljoprivrednom zemljištu gdje su uslijed izlijevanja Sane, Blihe i drugih rijeka potopljeni i uništeni poljoprivredni usjevi. U narednom periodu se, obzirom da meteorolozi najavljuju lijepo vrijeme, očekuje stabilizacija stanja i opadanje nivoa vodostaja ovdašnjih rijeka. Također, očekuje se i formiranje komisije za procjene koja bi trebala obići teren i utvrditi razmjere šteta koje su pričinjene tokom proteklih dana

KOMENTARI