instant fap
NaslovnicaSport

Nakon odluke o formiranju Superlige: UEFA kreće u kontranapad

Nakon odluke o formiranju Superlige: UEFA kreće u kontranapad

Objava 12 elitnih evropskih klubova da pokreću Superligu, zatvoreno takmičenje 20 najbogatijih i najmoćnijih klubova, izazvala je žestoku reakciju UEFA.

Jasno je i zašto: Superliga znači kraj Lige prvaka jer je organizirana i zamišljena kao njena konkurencija, piše Scsport.ba.

Zato UEFA kreće u odlučan kontranapad na odmetnute klubove. Za danas, odmah nakon što je Florentino Perez poslije ponoći objavio da kreće Superliga, u švicarskom Montrou zakazala je sastanak Izvršnog odbora.

Na njemu će uputiti ultimatum osnivačima Superlige. Ako ne odustanu od tamičenja koje ruši Ligu prvaka, 12 osnivača Superlige bit će izbačeno iz njihovih nacionalnih prvenstava, premda ti klubovi insistiraju na tome da igraju domaće lige.

UEFA ovako radikalnom kaznom prijeti jer ima podršku FIFA, Premiershipa, La Lige i Serie A. Sve ove institucije su protiv Superlige.

Kao jedna od mjera koje bi mogle biti izrečene na današnjem sastanku pominje se i potpuna suspenzija utakmica Lige prvaka i Europske lige, u kojima se tek trebaju igrati polufinala.

KOMENTARI