instant fap

Nakon Renaulta 5 dolazi i “četvorka”

Nakon Renaulta 5 dolazi i “četvorka”

VRAĆA se mali div.

Legendarni Renaultov model je i danas obožavan, a očuvani primjerci se prodaju po cijenama po kojima su se prodavali novi primjerci još početkom 1990-tih. Stoga ovakva odluka ne treba čuditi.

Po svemu sudeći, Renault je odlučio oživjeti još jednu legendu. Za Renault 5 već znamo da će imati retro dizajn i električni pogon, a sada doznajemo da će istim putem i “četvorka”. 

Autocar tako izvještava kako ima potvrde da će Renault 4 EV doći na tržište. Zna i kada, pa tako spominje 2025. godinu. Uostalom, i sam Renaultov šef je pri otkrivanju koncepta 5 EV jasno rekao da će mu se pridružiti “bar još jedan retro model”. 

Original ne treba posebno predstavljati. Dovoljno je reći da oni koji ga nisu imali, ne znaju što su propustili. Birali slabiju ili snažniju izvedbu, TL ili GTL, Renault 4 je bio jedan od onih automobila koji su se mogli smatrati vjernim članovima obitelji.

Nadajmo se da će i nasljednik ići u tom smjeru. 

Ne znamo kako će Renault 4 izgledati, ali lako je moguće da će priča ići u smjeru onoga što smo mogli vidjeti pred gotovo deset godina. Tada je ove rendere objavio David Obendorfer, široj javnosti poznat po retro konceptu Mercedesovog klasika. 

KOMENTARI