instant fap

Nakon snijega dođe sunce: U nedelju razvedravanje

Nakon snijega dođe sunce: U nedelju razvedravanje

Nakon snijega koji je zabijelio nekoliko gradova naše zemlje, mnogi se pitaju kada ćemo opet “ugledati sunce”.

Ipak, sutra nas očekuje oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Intenzivnije padavina prema kraju dana i u večernjim satima. U većem dijelu Bosne se očekuju obilnije padavine. Jutarnje temperature od 1 do 5, na planinma od -5 do 0, na jugu zemlje do 9, a dnevne od 2 do 8, na jugu do 12 stepeni.

U petak će biti pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje kiša, a u Hercegovini, uglavnom, u jutarnjim satima. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Tokom poslijepodneva postepeni prestanak padavina. Jutarnje temperature od 2 do 7, na jugu do 10, a dnevne od 4 do 12, na jugu do 16 stepeni.

U subotu pretežno oblačno vrijeme, po kotlinama sa maglom ili sumaglicom. Poslije podne na jugu postepeno razvedravanje. Jutarnje temperature od 3 do 7, na jugu do 10, a dnevne od 8 do 14, na jugu do 17 stepeni.

U nedjelju sunčano uz umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove, sa maglom ili niskim oblacima, koji se mogu zadržati i veći dio dana. Jutarnje temperature od 0 do 4, na jugu do 10, a dnevne od 5 do 10, na jugu do 15 stepeni.

Prema trenutno raspoloživim podacima modela za numeričku prognozu vremena, tokom naredne sedmice, očekuje se suho i stabilno vrijeme.

KOMENTARI