Nakon verbalnog sukoba na Facebooku s Agimom Murtićem: Pretučen bosanski Rambo

HomeBiH

Nakon verbalnog sukoba na Facebooku s Agimom Murtićem: Pretučen bosanski Rambo

Da li nas uskoro očekuje šesti toplotni val?

Nedžad Kličić (34), poznatiji javnosti kao Rambo, teško je povrijeđen kada ga je u Cazinu pretukao Agim Murtić (34). Kličić je u Kantonalnu bolnicu „Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću, kako saznajemo, dovezen s lomovima rebara, povredom grudnog koša, slomljenom vilicom, a prema riječima našeg izvora iz bolnice, nije se sjećao šta mu se dogodilo.  Trenutno se nalazi na Odjelu hirurgije II i njegovo zdravstveno stanje je sada stabilno.

Pozvao policiju 

– Kličić je s mobilnog telefona pozvao policiju i kazao da je napadnut u Puškarima kod automehaničarskog servisa “Semanić”. Policija ga je na mjestu događaja zatekla na tlu, a imao je teške tjelesne povrede. Na mjestu događaja bio je i njegov napadač – kazao je u izjavi za “Dnevni avaz” Marijan Šimić, vršilac dužnosti policijskog komesara Unsko-sanskog kantona.

Murtić koji je u tuči, prema Šimićevim riječima, zadobio lakše tjelesne povrede, priveden je  u policiju na ispitivanje, a o ovom događaju upoznat je i dežurni kantonalni tužilac.

Murtić i Kličić su, navodno, prije tuče imali verbalni sukob putem Facebooka, gdje su pale uvredljive riječi. To je bio motiv šaketanja u kojem je Rambo izvukao deblji kraj.

Krivična djela

Kličić je bh. i javnosti u regionu postao poznat po videoklipu “Born for Aktion” (Rođen za akciju), koji je snimio u avgustu 2010. godine i objavio na internet-stranicama. Tada je osumnjičen za nezakonito posjedovanje oružja i eksplozivnih sredstava. U novembru prošle godine Kličić je, pak, pretukao Huseina Lepuzanovića (65), suvlasnika benzinske pumpe “Barel” u Ćoralićima kod Cazina, nanijevši mu teške tjelesne povrede.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=KYK9ZOdAFwA