instant fap

Napad avaza na portal inmedia.ba

Krajiška ministrica finansija tužila mladog Sanjanina

 

Ministrica finansija u Vladi USK Azemina Helić, kadar SDP-a, uputila je privatnu tužbu Općinskom sudu u Sanskom Mostu protiv Sanjanina Enesa Brandića zbog klevete  objavljene na portalu inmedia.ba u tekstu “Bitka za most SDP-a”. Prema našim saznanjima, Brandić, član SDA i pripravnik u Općini Sanski Most, autor je teksta u kome je iznio netačne informacije o događaju na Mašinskom mostu u gradu na Sani.

Tako, naime, tvrde ministrica Helić i njen suprug Zlatan. U tekstu je objavljeno da je ministrica Helić napravila incident vozeći se u službenom autu 18. jula ove godine. Međutim, u službenom policijskom izvještaju koji je dostavljen Helić i njenom suprugu piše drugačije – da je Zlatan Helić upravljao svojim vozilom “renault laguna”, a ne službenom “škodom octavijom”.

Inače, događaj se zbio na gradskom željeznom mostu kada su Helići, koristeći pravo prvenstva (jer most ima samo jednu kolovoznu traku), izlazili iz grada, a u susret im je došlo vozilo holandskih registarskih tablica čiji je vozač odbio da se vrati, zbog čega je došlo do zastoja, pa je intervenirala policija.

Helići tvrde da su imali pravo prvenstva, ali, uprkos tome, policajci su naredili da se Helić vrati unatrag kako bi profunkcionirao saobraćaj.

– Tražila sam identifikaciju od policajca, jer sam smatrala da nije postupio profesionalno. No, objavljena je laž da sam bila u službenom autu – kaže Azemina Helić, koja je pokrenula privatnu tužbu.

Mladi politolog Brandić, koji odrađuje pripravnički staž u općinskoj biblioteci, vjerovatno je kolateralna šteta u sinhroniziranim aktivnostima portala inmedia.ba koji slovi kao glasilo SDA nastalo ljetos kako bi pokušalo odbraniti stranku od žestokih kritika Sanjana zbog  “umivene” diktature. Nije ni neka velika tajna da se oko inmedia.ba zdušno vrti SDA-ovac Asim Kamber koji, nezvanično, “uređuje” ovaj portal i priprema materijale mladim partijskim saradnicima.

avaz/Autor: M. DEDIĆ

KOMENTARI