instant fap

Napokon/ Nakon zamjene vodovodne mreže kreće asfaltiranje Zdene

Napokon/ Nakon zamjene vodovodne mreže kreće asfaltiranje Zdene

Radnici preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ ovih dana izvode radove na izmjeni vodovodnih instalacija na dijelu Prvomajske ulice gdje je prethodno izgrađena kanalizaciona mreža. Trasa ove dionice iznosi 502 metra.

Očekuje se da ovi radovi budu okončani u narednih nekoliko dana, nakon čega će biti urađena kompletna infrastruktura na ovome dijelu pomenute ulice. Sansko preduzeće je ovaj posao dobilo nakon raspisanog tendera i odabira njihove ponude kao najpovoljnije u odnosu na druge ponuđače. Inače, radi se o dijelu Prvomajske od raskrsnice s magistralnim putem M-15 do tzv. „nule“, a podsjećamo kako je na tom dijelu već urađen primarni kanalizacioni sistem.

Kako su nas informisali iz Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, uskoro će uslijediti raspisivanje tendera za odabir izvođača radova kako bi se ova dionica asfaltirala i konačno uredila. Za ovaj projekat iz javnih sredstava planirano je 250 hiljada maraka.

Nakon što budu završeni ti radovi uslijediće aktivnosti vezane za izradu projekata i pronalaženje sredstava za nastavak radova i uređenja Prvomajske ulice sve do vrela rijeke Zdene, obzirom da se ova važna saobraćajnica već dugo godina nalazi u vrlo lošem stanju.

KOMENTARI