Napreduju radovi u Zdeni

Homeinmedia danas

Napreduju radovi u Zdeni

Napokon Zdena!

U naselju Zdena ovih dana se realizuje veoma značajan projekt rekonstrukcije Prvomajske ulice, gdje radovi napreduju planiranom dinamikom. Uvođenjem izvođača radova od strane nadzornog organa u ovaj projekat, radnici i mehanizacija firme „Divel“ svakodnevno su na gradilištu, i već desetak dana obavljaju radove na uređenju i pripremi terena.

Trenutno se teškim mašinama vrši uklanjanje površinskog sloja zemlje, te nivelacija terena, nakon čega će uslijediti postavljanje slivnika i šahtova, odnosno izgradnja sistema za odvodnju oborinskih voda. Svi nabrojani radovi neophodni su da se izvrše prije početka asfaltiranja, koje će potom uslijediti.

Dužina ove dionice iznosi 1400 metara, a projektom je planirana širina ceste od 6 metara s trotoarima duž obe strane puta. Vrijednost projekta iznosi preko 920.000 hiljada maraka, finansira se sredstvima koja su osigurali Općina Sanski Most i Vlada FBiH.

U izjavi za naš portal Federalni zastupnik Asim Kamber, koji je skupa sa načelnikom Hasanbegovićem lobirao za ova sredstva, je istakao: „Sa Zdenjanima smo proteklih godina realizirali značajan broj projekata, a ovaj u Prvomajskoj je od važnosti za kompletnu općinu i posebno za naše privredne subjekte u Zdeni. Nećemo stati uređenjem Zdene nego ćemo u narednom periodu realizirati i kompletnu infrastrukturu u priključnim ulicama.“

Inače, u ranijem periodu u ovome dijelu Prvomajske ulice izgrađena je kompletna kanalizaciona mreža, vodovodni sistem i druga komunalna infrastruktura.

U zavisnosti od vremenskih uslova, može se očekivati da započeti radovi na ovom dijelu saobraćajnice budu ubrzo okončani, tako da bi na zadovoljstvo građana ovog dijela grada ova ulica ubrzo mogla poprimiti sasvim novi izgled.

Podsjećamo,  asfaltiranje  ostatka  Prvomajske ulice najveći je infrastrukturni projekat u Sanskom Mostu ove godine.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0