instant fap

Napustili sigurne poslove, a danas imaju vlastiti i to na dva kontinenta

Napustili sigurne poslove, a danas imaju vlastiti i to na dva kontinenta

Saša Šarunić, Viktor Marohnić i Luka Abrus posao su pokrenuli prije pet godina. Danas rade na dva kontinenta, imaju kancelarije u nekoliko gradova i zapošljavaju oko 60 ljudi.

Saša Šarunić i Viktor Marohnić prije pet godina su riskirali i napustili siguran posao, a naknadno im se pridružio i Luka Abrus. Danas imaju dvije firme s kancelarijama u Zagrebu, Osijeku i New Yorku i zapošljavaju više od 60 ljudi, s prosjekom godina manjim od 30.

Bave se izradom aplikacija i softverskih rješenja, a strani su ulagači u njihove firme uložili više od milion dolara. U svom poslu čak 95 posto prihoda “uberu” na američkom i evropskom tržištu. Viktor je bio prisiljen zbog posla se prve dvije godine i preseliti u New York.

Radno vrijeme fleksibilno

“Što se tiče firme, to je super potez jer je to jedini način da rastemo. Što se tiče obitelji, to je malo teško. Nekako nam je draže živjeti u Hrvatskoj, u Zagrebu, s prijateljima i s rodbinom”, kaže Viktor.

Opisujući zaposlene kaže kako su to ljudi oko 30 godina i vrlo perspektivni. Takvi ih zanimaju i pri zapošljavanju, kada mahom uzimaju neiskusne kadrove odmah s fakulteta. Govoreći o radnom vremenu, tvrde da je fleksibilno te da neki zaposleni na posao dolaze u 7 ujutro dok drugi stižu oko 11. Njih trojica nemaju radno vrijeme, rast firme temelje na stranim klijentima, a stečena znanja uvijek vrate u Hrvatsku.

KOMENTARI