Napustio nas je naš Edo

HomeSanski MostLokalne teme

Napustio nas je naš Edo

Zasjedalo Općinsko vijeće

Nažalost, vrijeme korone je crni period kada odlaze mnogi dobri ljudi, Sanjani, naši sugrađani, pa nas je tako sve danas potresla i ražalostila vijest da se na onaj drugi, bolji svijet, preselio Edin Džaferagić Edo u 55. godini života.

Naš Edo je spadao među one Sanjane koji su istinski, iz dubine srca voljeli svoj grad, sugrađane i sve ljude dobre volje, pa je njegov prerani odlazak teško pao svima koji su ga poznavali. Rođen je i odrastao na ulicama Sanskog Mosta, bio je omiljen i prepoznatljiv među sanskom rajom, kada se u ona ljepša i bezbrižnija vremena odrastalo na nasipu pored rijeke, u čaršiji punoj cvijeća, smijeha i dobrog društva.

Kada se tamna sjenka rata natkrilila nad Bosnom i Hercegovinom, Edo je, poput hiljada drugih patriota s puškom u ruci stao na branik domovine. U poslijeratnom periodu zaposlio se i radio u Unsko sanskim šumama, bio je druželjubiv, vedrog duha, uvijek raspoložen, nasmijan i spreman na šalu, zbog čega je bio rado viđen gost u svakom društvu. Nažalost, opaka bolest bila je jača i prerano nam ga odnijela.

Uvijek ćemo se rado sjećati našeg Ede i pominjati ga, a njegovoj porodici želimo iskreni sabur i strpljivost.

Dženaza Edina Džaferagića biće klanjana sutra poslije podne namaza ispred Hamzibegove džamije u Sanskom Mostu, a ukop će se obaviti na mezarju Greda.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: