instant fap

Naredne sezone sanski derbi

Naredne sezone sanski derbi

Dobra vijest stiže za sanski sport. Nogometni klub „Rudar“ iz Kamengrada prvi put će u svojoj dugoj historiji nastupati u Drugoj ligi Fedracije BiH – Zapad. Na održanoj sjednici Izvršnog odbora NS FBiH donesena je odluka o zaključenju takmičenja Prve lige FBiH, te u sve četiri grupe ovosezonske Druge lige FBiH.

S obzirom da će se trenutni prvoplasirani drugoligaši plasirati u viši rang, tako će se i prvaci kantonalnih liga plasirarirati u Druge lige. Ova vijest posebno je obradovla igrače, stručni štab, upravu i brojne navijače i simpatizere NK „Rudar“ iz Kamengrada koji će tako u svojoj dugoj i bogatoj historiji prvi put igrati u drugoligaškom društvu.

Nogometaši Podgrmeča izgubili su veliku šansu da se bore za šampionsku titulu i ujedno obezbjede plasman u Prvu ligu FBiH. Naime, u Federaciji BiH su prekinuta sva nogometna takmičenja. Zbog pandemije korona virusa Izvršni odbor NS FBiH donio je odluku o prekidu prvenstva u svim ligama.

Odigran je samo jesenji dio prvesntva u Drugoj ligi F BiH Zapad, a Podgrmeč je prvi dio sezone završio na odličnom drugom mjestu sa 29 bodova i sa samo jednim bodom zaostatka za vodećim Rudarom iz Han Bile kod Travnika. 

Naredne sezone svi možemo uživati u komšijskom derbiju i odličnim susretima Rudara i Podgrmeča.

KOMENTARI