instant fap

Narednih dana kišovito, Nova godina ipak bez snijega

Narednih dana kišovito, Nova godina ipak bez snijega

Federalni hidrometeorološki zavod uradio je dugoročnu vremensku prognozu za drugu polovinu mjeseca decembra, a koja je obilježena kišom i nestabilnim vremenom.

sana-splav

Kratkotrajna stabilizacija očekuje se krajem sedmice, a od 20. decembra nastupa kraći period nestabilnog vremena sa kišom i snijegom, što će trajati do 22. decembra.

”Tokom naredne sedmice temperature će postepeno padati, u Bosni početkom sedmice ujutro se očekuje oko 3, a u Hercegovini oko 10 stepeni, dok će krajem sedmice u Bosni biti oko 0, a u Hercegovini oko 8 stepeni.

Dnevni maksimumi početkom sedmice u Bosni će dostizati vrijednosti oko 13, a u Hercegovini oko 15, dok se krajem sedmice u Bosni očekuju oko 8, a u Hercegovini oko 13 stepeni” – navodi se.

Razdoblje stabilnijeg vremena očekuje se od 22. decembra do kraja mjeseca. Temperature u ovom razdoblju postepeno će rasti. Prevladavat će umjereno oblačno vrijeme sa moglom u Bosni, a u Hercegovini sa dužim sunčanim intervalima.

”Jutarnje temperature u Bosni će se kretati oko 2, dok će u Hercegovini biti oko 6 stepeni. Maksimalne dnevne dostizat će vrijednosti oko 12 u Bosni, a u Hercegovini oko 15 stepeni Celzija” – navodi se.

KOMENTARI