instant fap

Naručio računar, poštar mu donio upakovanu cjepanicu

Naručio računar, poštar mu donio upakovanu cjepanicu

Nenad Petrović iz Kaluđerice doživio je veliku neprijatnost kada mu je u subotu kurir ‘Post-ekspresa’, umjesto kompjutera koji je ranije platio, predao uredno upakovanu cjepanicu

Petrović je preko sajta “Kupujem Prodajem” u petak kupio netbuk “Acer aspire one d257″ za 11.500 dinara, koji je na tom sajtu prodavao Saša Kostić iz Bačke Topole. U subotu ujutru paket je stigao preko kurirske službe. Kako se prvo predaju pare kuriru, pa tek onda otvara paket, Nenad nije ni slutio šta ga čeka.

Otvorio je kutiju, ali je u paketu, umjesto netboka, bila drvena cjepanica!

– Bio sam u šoku! Odmah sam otišao u Poštu da probam da vratim paket, ali su mi tamo rekli da se kurir još nije razdužio s mojim parama. Kada sam malo kasnije opet došao u Poštu, rekli su mi da oni nemaju prava da stopiraju narudžbinu i da ne mogu da mi pomognu. Nisu ništa učinili da me zaštite – priča Petrović.

Nesrećni kupac nije bolje prošao ni u policiji.

– Kada sam otišao da prijavim slučaj, u policiji su me pitali zašto kupujem preko interneta. Napisali su krivičnu prijavu i to je to – kaže Petrović.

poruka prevarenog kupca

Ono što na prvu loptu nije primjetio, a što je ukazivalo na to da je u pitanju prevara, jeste kutija, za koju Petrović kaže da je bila stara i obljepljena starim deklaracijama.
Kada je sajtu “Kupujem Prodajem” prijavio prevaru uputili su ga na formular za žalbe, ali mu nikako drugačije nisu pomogli.

Osnivač ovog sajta Bojan Leković kaže da su oni samo prenosioci oglasne poruke i da ne posreduju u trgovini između korisnika.

– Kako bi sprečili da se prevare dešavaju vršimo edukacija posjetilaca u svakom oglasu. Ipak, ako se desi prevara vezana za oglas na našem sajtu, prevarenog korisnika upućujemo na proceduru za prijavu preko onlajn prijave – kaže Leković.

Nakon što prijavi i opiše prevaru, prevareni korisnik dobija emailom objašnjenje pravne procedure, kao i tekst krivične prijave protiv NN lica i upućuje se na Tužilaštvo (za slučaj štete veće od 15.000din, kada se NN lice goni po službenoj dužnosti), odnosno sud (privatna tužba, za štetu ispod 15.000din), objašnjava osnivač sajta KupujemProdajem.

Dok se to ne desi, pogledajte šta je oštećeni Petrović na društvenoj mreži Fejsbuk poručio onom ko ga je prevario:

KOMENTARI