Naša djeca u Gradu mira

HomeUncategorized

Naša djeca u Gradu mira

Naša srca kucaju zajedno: Italija pomaže BiH u vrijeme pandemije korona virusa

Najbolji od najboljih, nogometaši selekcije pjetlića NK “Podgrmeč” sretno su jučer doputovali u Rovereto, gradić na sjeveru Italije koji je Sanjanima već dobro poznat.

Naime, u Rovereto predstavnici našeg najstarijeg sportskog kolektiva putuju već godinama, još od 2007., a zahvaljujući prvenstveno prijateljima kluba, ali i rezultatima koje naši najmlađi postižu, bez obzira koja ekipa dobila nezahvalan zadatak da ih pokuša nadjačati.

Ove godine oni će u Roveretu učestvovati na 29. međunarodnom turniru “Città della Pace” (Grad mira) koji je počeo jučer, a trajat će do 27. marta na gradskom stadionu “Quercia”.

Naši najmlađi predstavnici nastupaju u grupi C,a danas ih očekuju tri utakmice protiv vršnjaka iz Italije, dok sutra snage odmjeravaju s najboljima iz Japana te s najmlađom ekipom talijanskog “Milana”.

“Grad mira” ugostio je oko stotinu nogometnih klubova iz cijelog svijeta u svim omladinskim kategorijama. Osim predstavnika “Podgrmeča”, za naslov najboljih borit će se i ŽNK „Rudar – Kamengrad 2014“ te ŽNK “Željezničar” iz Bosanske Krupe, kao i pjetlići i pioniri NK “Ključ” iz Ključa.

Treneri Edin Jakupović i Velid Kuželj očekuju dostojanstven nastup i ovog puta, a vaša Inmedia.ba vam preporučuje stranicu koja redovno objavljuje nova dešavanja s međunarodnog turnira „Grad mira“.

Povratak naših najboljih se očekuje u ponedjeljak u jutarnjim satima.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0