Naši talenti/ Din Hukanović

HomeUncategorized

Naši talenti/ Din Hukanović

Amer Habibović talentovani nogometaš austrijskog Micheldorfa

KRAJIŠKI TALENTI- MOJ UZOR JE ZLATAN IBRAHIMOVIĆ

Din Hukanović je rođen 29.augusta 2008. godine u Sent – Galenu(Švicarska)nova nada i veliki talenat švicarskog, bh i krajiškog nogometa.

Ljepuškasti plavoki Din Hukanović počeo je da igra nogomet u svojoj petoj godini. Nogometnu karijeru počeo je u FC ST OTMAR, da bi nakon tri sezone postao najbolji nogometaš u svojoj generaciji, postao je ljubimac navijača imao je mnogo ponuda od većih i poznatijih švicarskih klubova. Od januara ove godine mladi Hukanović vrlo uspješno igra u FC”SENT GALEN”, a veliku podršku pružaju mu roditelji otac Nedžad i majka Fata veliki ljubitelji nogometa i veliki ljubitelji BH”Zmajeva”, rodom iz pitome i lijepe sanske doline MZ Vrhpolje”.

Roditelji poslije škole u kojoj je Dino odličan učenik svog ljubimca prate na svim trenizima, utakmicama i turnirima, daju mu veliku podršku i otac Nedžad mu je najbolji trener i kritičar. Hukanović igra na poziciji zadnjeg veznog i lijevog krila. Prefinjeni tehničar, sa odličnim pregledom igre, jakim i preciznim udarcemo često trese protivničke mreže.

Mladi Hukanović je nogometni”dragulj”čije vrijeme tek dolazi. Nogometni stručnjaci i njegovi treneri predviđaju mu i uspješnu nogometnu karijeru. “Želim postati veliki nogometaš, igrati za veliki klub, učiti od starijih i vrijednim trenerinjem jednog dana postati veliki i pravi nogometaš. Roditelji mi puno pomažu, a u Švicarskoj ima veliki broj velikih talenata iz MZ mojih roditelja Vrhpolja, tu prije svega mislim na Šljivara, Kadirića, Talića, Hodžića i još nekih talenata o kojim će se uskoro čuti. Pratim zbivanja u BiH i Evropskom nogometu putem medija, u Evropi navijam za FC Barcelonu i FC Dortmund, od BH klubova volim sarajevske premjerligaše Želju i Sarajevo. Moj nogometni uzor je Zlatan Ibrahimović, jedan od najboljih nogometaša Evrope i svijete, a od BH”Zmajeva”idol mi je Edin Džeko.

Često u razgovoru sa roditeljima iznesem svoju želju da jednog dana branim boje BH”Zmajeva”, izjavio je Din Hukanović, ljepuškasti švicarac koji sanja da bude veliki nogometaš i da jednog dana zaigra za BH”Zmajve” državnu reprezentaciju svojih roditelja.

Sretno Din, vrijeme je pred tobom,dolina Sane dala je velika bh i evropska nogometna imena. Senijad Ibričić, Zlatan Muslimović, Haris Seferović, braća Handanović i brojni drugi.

E. Tabaković

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0