instant fap

Nastavak izgradnje kanalizacije u Zdeni

Nastavak izgradnje kanalizacije u Zdeni

Ovih dana su započeli pripremni radovi oko izgradnje glavnog kanalizacionog voda u dijelu Prvomajske ulice, od raksrnice na „nuli“ sve do vrela rijeke Zdene.

Radove izvodi sanska firma „Divel“, a u proteklih nekoliko dana započelo je usijecanje asfalta na trasi koja je planirana za glavni kanalizacioni kolektor. Njena kupna dužina iznosiće 1150 metara, a za ovaj projekat osigurana su sredstva u visini od 535 hiljada maraka.

Neophodna sredstva po principu pola-pola osigurali su UNDP i Općina Sanski Most. Kako saznajemo, dinamika radova zavisiće od vremenskih uslova, a realizacijom ovog projekta trebao bi biti riješen problem odvodnje otpadnih voda u naselju Zdena.

Radi se o veoma značajnom projektu koji ima svoju ekološku dimenziju, obzirom da veći dio domaćinstava u ovome dijelu Sanskog Mosta otpadne vode ispušte u samu rijeku Zdenu.

Nakon okončanja izgradnje kanalizacije planirano je asvaltiranje i uređenje Prvomajske ulice, a podsjećamo da je u ovoj ulici prije izvjesnog vremena okončana prva faza izgradnja kanalizacione trase od raskrsnice s magistralnim putem M-15 do nule.

Očekuje se da ova dionica uskoro bude asfaltirana. Zbog lošeg stanja u kojem se trenutno nalazi galvna saobraćajnica u Zdeni, vozačima se preporučuje da po mogućnosti koriste zaobilazne puteve.

KOMENTARI