Nastavak izgradnje zaštitnog zida od poplava 

Homeinmedia danas

Nastavak izgradnje zaštitnog zida od poplava 

Asim Kamber: Muška ljubav

U cilju nastavka izgradnje zaštitnog zida od poplava na području naselja Jezernice u Sanskom Mostu, Agencija za vodno područje rijeke Save osigurala je 300 hiljada maraka.

Ugovor o dodjeli ovih sredstava u pomenute svrhe potpisan je između predstavnika pomenute agencije i Općine Sanski Most, a planiran je produžetak zaštitnog zida u dužini od 300 metara.

U narednom periodu uslijediće izrada potrebne projektne dokumentacije, raspisivanje tendera, te izbor najpovoljnijeg ponuđača, kako bi se se u što skorije vrijeme krenulo sa građevinskim radovima.U proteklom periodu izgrađen je odbrambeni zid u dužini od 900 metara u pomenutom naselju, a projekat je koštao 750 hiljada maraka.

Također, finansiran je sredstvima Agencije za vodno područje rijeke Save. U katastrofalnim poplavama koje su Sanski Most pogodile sredinom maja 2014. godine bilo je poplavljeno na stotine kuća, a ukupna šteta tada je procijenjena na oko 10 miliona maraka.

S obzirom na to da se radi o kritičnoj lokaciji, očekivati je da će se realizacijom ovog projekta znatno unaprijediti sistem zaštite od prirodnih nesreća na području Sanskog Mosta.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0