HomeVijestiBiH

Nastavak suđenja Radončiću i drugima, svjedoče uposlenici Farmavite

Fahrudin Radončić prevezen u bolnicu

Suđenje u predmetu protiv Fahrudina Radončića i drugih bit će nastavljeno danas, kada će se kao svjedoci Tužilaštva pojaviti uposlenici kompanije Farmavita Tarik Mašić i Aziz Šukalo, te Jasminka Tanović.

Mašić i Šukalo su na prošlom ročištu trebali svjedočiti, međutim zbog svjedočenja drugih osoba Tužilaštvo i odbrana ih nisu stigli ispitati.

Pored Radončića Tužilaštvo BiH tereti i Bakira Dautbašića, Bilsenu Šahman i Zijada Hadžijahića za krivična djela ometanje rada pravosuđa, udruživanje radi činjenja krivičnih djela, davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Optužnica protiv njih je podignuta 05. februara, a potvrđena je deset dana kasnije.

Na prošlom ročištu svjedočila je i novinarka Duška Jurišić, koja je odgovarala na pitanja o poznanstvu sa Dalidom Burzić, glavnom tužiteljicom KS i također svjedokinjom u ovom predmetu, te o tome kako je Bakir Dutbašić zamolio da se kod Dalide Burzić “raspita” da li je protiv njega podnesena neka krivična prijava.

Ona je rekla da, iako je dobra prijateljica sa Burzićevom, nikada ne bi tražila bilo kakvu protivzakonitu uslogu od glavnog kantonalnog tužioca.

Na prošlom ročištu svjedok je bio i generalni direktor firme Farmavita Sabahudin Žujo, koji je govorio o razgovoru koji je imao sa Dautbašićem u decembru u hotelu Bristol.

Žujo tvrdi da ga je Daubtašić zamolio da od Azre Sarić traži da u svjedočenju na suđenju Keljmendiju u Prištini potvrdi ranije izjave da neće spominjati Radončića u vezi sa ubistvom Ramiza Delalića.

On kaže da je Dautbašić tražio od Sarićeve da tokom svjedočenja u Prištini ostane kod ranijih izjava i svjedoči istinito, te da je u to vrijeme smatrao da je riječ o nečem bezazlenom.

Prema najavama kao svjedokinja u ovom predmetu na slijedećem ročištu trebala bi se pojaviti i Azra Sarić.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0