instant fap

Nastavlja se pad Facebook-ove dionice

Od kada je Facebook izašao na javnu ponudu dionica (IPO) sa procjenom vrijednosti kompanije od 100 milijardi dolara, njegove dionice sve više tonu, pa su tako krajem prošle nedjelje pale na 28,76 dolara, što je gotovo 10 posto niže od njihove inicijalne vrijednosti.

Stoga mnogi analitičari predviđaju kako će ovih dana Facebook objaviti značajne gubitke u poslovanju tokom proteklog kvartala, a savjetnici za trgovanje dionicama sve manje preporučuju kupovinu njegovih dionica.

Više od pola financijskih analitičara (od 36) koji trguju dionicama Facebook-a, ne stavljaju dionice najveće društvene mreže u kategoriju “kupi”, i smatraju kako je kompaniji počelo nestajati tlo pod nogama kada su investitori počeli preispitivati mogućnost Facebook-a da rapidno poveća svoje prihode od oglašavanja, posebno prihode koji bi se ostvarili prometom preko mobilnih telefona.

S druge strane, neki analitičari kažu kako još uvijek ne zvone zvona za uzbunu, jer Facebook i dalje ima preko 900 miliona korisnika, te je predstavio neke nove verzije sistema oglašavanja, koji bi mu mogli povećati prihode.

Svi analitičari se slažu kako će podnošenje financijskog kvartalnog izvještaja, imati velike implikacije na budućnost Facebook-a.

( Tehnologija.me )

KOMENTARI