Nastavlja se saradnja Vlade FBiH i općine Sanski Most

HomeLokalne temeSanski Most

Nastavlja se saradnja Vlade FBiH i općine Sanski Most

Slovenački LOT tim posjetio načelnika Hasanbegovića

U sklopu radne posjete Vladi Federacije BiH u Sarajevu, načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović, održao je sastanak sa federalnim ministrima Edinom Ramićem i Šemsudinom Dedićem.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj saradnji općine i federalne vlade na nekoliko različitih projekat koji su u proteklom periodu implementirani na području općine Sanski Most. Posebno se izdvajaju projekti pomoći u sanaciji šteta od poplava, kao i projekti stambenog zbrinjavanja povratničke populacije. Veliki broj projekata iz pomenutih oblasti trenutno se nalaze u fazi realizacije, a za naredni period dogavarani su slični projekti.

Načelnik je iskazao zahvalnost za dosadašnju podršku, te je ministrima uručio simbolične poklone. Od važnijih projekta na području sanske općine svakako se izdvaja FERP Projekt hitnog oporavka od poplava, koji se implementira putem federalnog ministarstva poljoprivrede, kao i projekti obnove stambenih jedinica za povratnike, u čiju realizaciju je uključeno Federalno ministarstvo za izbjegla i raseljena lica.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0