instant fap

Nastavljaju se problemi sa smećem

Jedan od velikih problema s kojim se suočavaju stanovnici u naselju 17. Viteške krajiške brigade u Sanskom Mostu su nedovoljan broj kontejnera za velike količine smeća.

Ovaj problem stvara ružnu sliku u ovom dijelu Sanskog Mosta, obzirom su kontejneri prosto pretrpani smećem, koje se potom odlaže pored njih, te se na taj način formiraju prave male mini deponije. Prema riječima direktora JKP „Sana“, Senada Mešanovića, problem je u nepostojanju dovoljnog broja kontejnera, ali još više u tome što građani iz drugih dijelova općine dovoze smeće i bacaju ga na ovom mjestu.

Iako je povećan procent naplate usluga odvoza smeća u JKP „Sana“ ističu činjenicu da postoji još uvijek veliki broj domaćinstava i pravnih subjekata koji nisu zaključili ugovore sa ovom firmom. Iako je to zakonska obaveza, još uvijek oko 45 posto potencijalnih korisnika nema zaključene takve ugovore. Logično je da vlasnici tih domaćinstava i pravni subjekti smeće odlažu na različita mjesta što naposlijetku dovodi do formiranja divljih deponija i ekološkog problema. U narednom periodu protiv takvih neodgovornih pojedinaca i kolektiva biće pooštrene mjere sankcija, a insistiraće se i na zaključenju ugovora o odvozu smeća s onima koji takve ugovore još nisu zaključili.

KOMENTARI