instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Nastavljena tradicija “Hašlamske nedjelje”

Nastavljena tradicija “Hašlamske nedjelje”

Manifestacija „Hašlamska nedjelja“ održana je proteklog vikenda u Starom Majdanu uz prigodan program i prisustvo zvaničnika iz reda lokalne vlasti i drugih građana.

Manifestacija je započela učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća na spomenik u centru ovog mjesta te je na taj način odata počast rahmetli Amiru Žiliću, kao i drugim mještanima Starog Majdana koji su stradali tokom agresije na BiH i poginulim borcima Armije RBiH iz ovog mjesta. Organizatori manifestacije ove godine su bili Udruženje žena „Majdanke“, uz pomoć Mjesne zajednice i Općine Sanski Most.

Tradicija održavanja manifestacije nije prekinuta ni protekle godine uprkos pandemiji virusa korona, a po ustaljenom običaju i ove godine proglašen je gradonačelnik ovog mjesta čiji mandat traje godinu dana. I ove, kao i prošle godine željezni ključ, simbol Starog Majdana, otišao je u ruke umjetnika Edina Hasanića, inače mještanina. Hasanić je jedan od društveno angažiranih Majdanaca u svim projektima koje se provode, a ljubav prema zavičaju pretočio je na mnogobrojne slike čiji je autor.

Organizatori su ovu priliku iskoristili kako bi se zahvalili svima koji su na bilo koji način pomogli održavanje manifestacije, a otvorena je i Hasanićeva izložba Drugog dana manifestacije organizovana je već tradicionalna slikarska radionica a sudionicima su podijeljene vrijedne nagrade.

KOMENTARI