instant fap

Naučnici: Cure, bježite od mišićavih tipova!

Znamo da volite dobar six-pack, ali ako je vjerovati istraživanju na Univerzitetu Westminster, mišićavi tipovi su grozni dečki. Istraživanje je obuhvatilo 327 heteroseksualnih muškaraca, od kojih je trećina bila slobodna, a rezultati su zapanjujući: Što je muškarac mišićaviji, to ima jača seksistička uvjerenja i izraženiju mržnju prema ženama.

Povezanost između seksističkih razmišljanja i mišićavosti ima veze sa tradicionalnim ulogama spolova: Muškarci koji vjeruju da su žene niža vrsta i ne vjeruju u jednakost spolova skloniji su uklapanju u stereotip o jakom muškarcu koji svojom fizičkom pojavom iskazuje superiornost, kažu autori istraživanja, prenosi index.

Naučnici upozoravaju i  na sljedeće: U društvima u kojima je uloga muškarca kao osobe koja skrbi za obitelj sve manje izražena, neki od njih će pokušati dokazati svoju snagu i važnost upravo oblikovanjem tijela.

Iako istraživanje nije provedeno na međunarodnoj razini i uzorak je mali, moramo priznati kako ima malo istine u ovome. Onaj bucmasti tip se čini puno privlačnijim nakon ovakvih informacija, zar ne?