instant fap

“Ne BiH u NATO” umjesto “Hvala, braćo Rusi”

“Ne BiH u NATO” umjesto “Hvala, braćo Rusi”

bosanskohercegovačkom entitetu RS se nastavlja kampanja protiv pristupa Bosne i Hercegovine NATO savezu

Posebno je, valjda zbog blizine glavnog grada Bosne i Hercegovine, međunarodnih organizacija i snaga EUFOR-a, intenzivirana na području Istočnog Sarajeva

Tako su u ovom gradu ponovo postavljeni bilbordi s napisom “Ne BiH u NATO!”. 

Novinar Radiosarajevo.ba snimio je jedan nedaleko od objekta Vlade RS u Istočnom Sarajevu, na putu prema olimpijskim planinama. 

Zanimljivo je da su ovi plakati postavljeni na istom mjestu gdje su u aprilu ove godine osvanule poruke zahvalnosti Rusima za navodnu pomoć upućenu tokom pandemije koronavirusa (“Hvala, braćo Rusi!”). 

Podsjetimo, na bilbordu su tada isprepletene ruska i srpska trobojka. Prikazan je avion koji je sa ruskom pomoći u borbi protiv virusa korona sletio na aerodrom u Banjoj Luci, te pripadnici ruskog vojnog medicinskog tima koji su obavili dezinfekciju bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu. 

Inače, slični bilbordi protiv NATO saveza postavljani su i ranije u više navrata, no reakcija institucija nije bilo. 

Budući je NATO put Bosne i Hercegovine dio Zakona o odbrani Bosne i Hercegovine, što su, naravno, davno prihvatili i predstavnici srpskog naroda, i to, paradoksalno, kadrovi vladajućeg SNSD Milorada Dodika, pravo je pitanje zašto institucije države (Tužilaštvo BiH, SIPA…) ne utvrde konačno ko stoji iza kampanja kojima se otvoreno poziva na podrinvanje zakona ove zemlje i njezinih strateški ciljeva.

U suprotnom, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da uskoro budu postavljani i bilbordi koji, recimo, pozivaju na korištenje teških droga, na kojima se veličaju djela automafije, reklame za profesionalne plaćene ubice, te slični oblici suprotstavljanja vladavini zakona.

KOMENTARI