instant fap

Ne igramo dobro, a prvi smo – kako?

Željo je na otvaranju prošle sezone, u kojoj je osvojio dvostruku krunu, nakon četiri kola imao četiri boda, a sada u istom periodu ima 10, a mnogi i dalje govore kako plavi nisu ni blizu prošlogodišnje forme. Šta bi onda tek bilo da jesu?

U Gabeli je bilo baš kao u Africi. “300 stepeni”. Sreća pa smo uspjeli svi preživjeti, jer je zaista bilo pakleno u pravom smislu te riječi, kaže nam u odjavi meča protiv GOŠK-a (plavi slavili 3:2) strijelac trećeg gola za Želju Eldin Adilović, te nastavlja:

Teško možemo izgubiti

“Kod nas je iz krajnosti u krajnost. Ili je snijeg do koljena ili je +40 u vrijeme odigravanja utakmica. Ako možemo nešto izvući dobro, to je što se meni ovaj krajnost više sviđa”, tvrdi Željina devetka, koji se nakon kratkog osvrta na vremenske (ne)prilike posvetio priči o bitnijem – pobjedama i golovima.

“Tri utakmice zaredom smo pobijedili, tako da smo već u nekom malom nizu, što nije nimalo loše nakon bolnog ispadanja od Maribora. Međutim, sada kad se pogleda jasno je da Maribor nije loša ekipa, naprotiv, ali i dalje mislim da smo mogli mnogo bolje.”

Nakon remija u Travniku, Želju su, tvrdi Adilović, već mnogi stavili po strani, govoreći kako plavi nisu u stanju ponoviti prošlu sezonu. Međutim…

“Mnogi govore kako ne igramo ni približno dobro kao prošle sezone, a mi prvi. Ja mislim da smo bolji nego prošle sezone, kada smo u prva četiri kola imali šest bodova manje. Sada imamo 10, a igrali smo samo jednu utakmicu na Grbavici.
Iskreno, ne opterećujemo se rekordima, jer prošla sezona je neponovljiva u svakom smislu te riječi, ali da bi Željo izgubio u Premijer ligi BiH, treba svih 11 igrača da podbaci”, samouvjereno govori Adilović, koji je bio strijelac i u Gradačcu protiv Zviejzde, a protiv GOŠK-a, je uz gol, upisao i asistenciju.

“Ne opterećujem se golovima. Prošle sezone sam bio najbolji strijelac lige, a N/FSBIH nije bio u stanju to propratiti ni običnom diplomom, a da ne govorim o nekom peharu. U svim zemljama svijeta, najbolji strijelac dobije neko priznanje, neki papir, kao satisfakciju, ali to se ovdje kod nas očito ne gleda, pa sve gubi na značaju. Bitnije mi je da ekipa pobjeđuje, a ko će dati gol, to je najmanje bitno”, razočarano veli Adilović, koji je najavio i meč protiv Slavije, koja kao i Željo, ima 10 bodova iz četiri kola.

Slavija uvijekg neugodna

“Slavija će nam biti najteži protivnik u dosadašnjem dijelu sezone. Uvijek su nam bili neugodni, pa čak i onda kada su imali lošiju ekipu. Sada, imaju dosta dobar tim, odličnog trenera i uvjeren sam da će biti zanimljivo, ali da ćemo se na kraju ipak mi radovati. Moramo ući maksimalno koncentrisani u ovaj duel i vjerujem da u tom slučaju neće biti problema”, na kraju razgovorao kazao je Adilović.

KOMENTARI