Ne odvajajte se od kišobrana, trebat će vam i narednih dana

Homeinmedia danas

Ne odvajajte se od kišobrana, trebat će vam i narednih dana

Uživajte u suncu, meteorolozi za naredne dane najavili i prvi snijeg na planinama

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili intenzivnijim lokalnim pljuskovima. U Hercegovini prije podne sunčano. Poslije podne porast naoblake može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 17 do 23, na jugu od 25 do 30 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nestabilno vrijeme, posebno na području Bosne, uslovljava nešto lošiju biometeorološku prognozu za veći dio zemlje. Na jugu zemlje, uz više sunca, izgledne su i povoljnije biometeorološke prilike.Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati. Poželjno je suzdržati se od pretjeranih aktivnosti. Opšta slika će biti ljepša u Hercegovini većim dijelom dana.

Objavljena je prognoza do subote:

srijedu 24.08.2022.,u Bosni pretežno oblačno povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. U Hercegovini prije podne sunčnao, poslije podne porast naoblake može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetatar uglavnom slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 31 °C. 

četvrtak 25.08.2022., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne sunčano, a poslije podne porast naoblake. U Bosni je povremeno i lokalno moguća slaba kiša ili pljusak. U Hercegovini poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 23 do 29, na jugu do 33 °C. 

petak 26.08.2022., u većem dijelu Bosne prjije podne sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne porast naoblake može usloviti lokalne pljuskove. U Hercegovini sunčano. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 25 do 31, na jugu do 35 °C. 

subotu 27.08.2022., u Bosni umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano. Poslije podne porast naoblake u većem dijelu naše zemlje može usloviti pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 26 do 32, na jugu do 35 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidroemeteorološkog zavoda.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0