instant fap
Naslovnicainmedia danas

Ne OKOLIŠaj, pokreni se sa Elvirom Serdarević

Ne OKOLIŠaj, pokreni se sa Elvirom Serdarević

“Misli o prirodi!” je tokom mjeseca septembra realizirao novi serijal “Ne OKOLIŠaj, pokreni se!” u cilju informisanja, educiranja i motiviranja javnosti te razumijevanja važnosti prirode i permakulture.

U ovoj epizodi serijala, naša sagovornica je divna Elvira Serdarević, poznatija kao “Madre iz avlije” iz Sanskog Mosta, jedna od najaktivnijih članica naše grupe “Ja sadim, a ti?” i jedna od onih koje žive život prirode.

„Misli o prirodi!“ trogodišnji je projekat kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska u iznosu od 3 miliona konvertibilnih maraka. Osnovni cilj projekta jeste povećati uticaj civilnog društva u zaštiti okoliša kroz umrežavanje organizacija civilnog društva, institucija, stručnih lica, medija i mladih za zajedničko, sinhronizirano i snažno djelovanje na lokalnom nivou.

Dodatni značaj projekta predstavlja doprinos provođenju zahtjeva Evropske unije i međunarodnih sporazuma iz oblasti okoliša, klime i energije koje je BiH ratificirala.

KOMENTARI