instant fap
NaslovnicaSport

Ne želim igrače koji su pisali fudbalsku historiju, čekam dvojicu krilnih napadača

Ne želim igrače koji su pisali fudbalsku historiju, čekam dvojicu krilnih napadača

Edin Džeko (38) se proteklih dana spominjao kao moguće pojačanje Hajduka, neki turski mediji su čak objavili i da je sve dogovoreno, ali kako sada stvari stoje male su šanse da će kapiten BiH karijeru nastaviti u Splitu.

Džeko je u subotu postigao gol za Fenerbahce u prijateljskom meču protiv Admire (1:1), a isti dan je Hajduk odigrao 1:1 protiv ukrajinskog Shakhtara.

Trener Hajduka Gennaro Gatuso je dao izjavu nakon te utakmice te poručio da su mu potrebna dva brza krilna igrača i čini se od dolaska Džeke neće biti ništa.

Ne brine me jer još nismo doveli nove igrače. Predsjednik i ljudi u klubu znaju da ne želim igrače koji su pisali fudbalsku historiju. Želim igrače koji su dobri za moj stil fudbala, funkcionalne i brze, koji su spremni nositi se s pritiskom 25-30 hiljada ljudi. Čekam dvojicu krilnih napadača, a onda ćemo vidjeti. Radimo na dovođenju krilnih napadača“, rekao je trener Hajduka i dodao:

Šaljemo ponude, neki od njih žele previše novca. Nadamo se da će dvojica krilnih napadača uskoro doći u klub. Kada imate fizički snažnu momčad kao što je Shakhtar onda krilni napadači mogu izdržati 65-70 minuta. U špicu imamo trenutno Marka Livaju i Matu Antunovića, zato brojni drugi igrači igraju na tim pozicijama.”

KOMENTARI