Neće samo prodavati: Atletico ima ogroman budžet za pojačanja

Neće samo prodavati: Atletico ima ogroman budžet za pojačanja

Jorgandžije su ranije prodale Lucasa Hernandeza Bayernu za 80 miliona eura, Antoine Griezmann je objavio da napušta tim, a njegov će im transfer donijeti 96 miliona eura, jer 24 odlaze Real Sociedadu.

Vrlo je moguće da Atletico ostane bez veznjaka Rodrija i Saula Nigueza. Oni imaju ogromne ponude na stolu i očekuje se da barem jedan napusti Wanda Metropolitano.

Kao slobodni igrači odlae Diego Godin, Juanfran i Filipe Luis, pa će i drugi tim iz Madrida morati poprilično da rekonstruiše ekipe.

Novac im neće biti problem. S obzirom na to da će zaraditi sasvim dovoljno novca, rukovodstvo kluba je odlučilo da izdvoji čak 200 miliona eura za nova pojačanja.

Ta cifra bi trebala biti dovoljna da se tim renovira, ali sasvim sigurno da će Atletico osjetiti odlaske standardnih prvotimaca dobrim dijelom naredne sezone.

Atletico u Brazilu pronašao zamjenu za Davida Godina

David Godin se oprosito od Atetico Madrida i potvrdio da naredne sezone ide u Inter.

Atleticu je Godin godinama služio, ali iskusni Urugvajac se odlučio na novi izazov, a Madriđani moraju da pronađu novog stopera.

Prema pisanju medija u Ekvadoru, Atletico će dovesti 27-godišnjeg Roberta Arboledu, stopera koji igra u brazilskom Sao Paulu.

Ekvadorski novinar Carlos Victor Morales objavio je kako je Arboleda blizu potpisa za Atletico, koji već neko vrijeme prati Ekvadorca.

Arboleda vrijedi svega 2.5 miliona eura prema Transfermarktu, a ugovor sa Sao Paulom ima do 2022. godine. Visok je 187 cm i smatra se izuzetno kvalitetnim defanzivcem, a pitanje je koliko će biti dobar za Atletico i velike evropske izazove.

Sa druge strane kao potencijalna zamjena za Antoinea Grizezmann spominje se napadač PSG-a Edinson Cavani.

KOMENTARI