instant fap

Nećemo učestvovati u Vladi RS

Nećemo učestvovati u Vladi RS

Stranka demokratske akcije (SDA) neće učestvovati u novoj Vladi Republike Srpske zbog neprihvatanja kandidature Dževada Mahmutovića, rekao je za Oslobođenje Sulejman Tihić, predsjednik SDA.

“Odbijanje njegove kandidature  uvreda je za sve BH patriote, posebno povratnike u Republiku Srpsku. Neshvatljivo je da politički vrh RS  i dio javnosti ne prihvata kandidaturu Mahmutovića čiji je otac ubijen, baš kao i desetine njegovih srodnika. A on je, eto, našao snage da se vrati u svoje Podrinje i želi da živi zajedno sa svojim komšijama Srbima i radi za bolju budućnost svih građana. Zato je od općine Milići dobio i općinsko priznanje!”, pojasnio je predsjednik SDA.

Podsjetimo, Željka Cvijanović, mandatarka za sastav nove Vlade Republike Srpske ponudila je SDA ulazak u Vladu, a SDA je za svog kandidata predložila Dževada Mahmutovića, predsjednika Regionalnog odbora SDA srednje Podrinje iz Zvornika. I Milorad Dodik, predsjendik republike Srpske i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) već ranije je poručio da Mahmutović neće biti član Vlade RS jer je bio pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine.

KOMENTARI