instant fap

Nedžad Kuruzović novi trener juniora FK Sarajevo

Nedžad Kuruzović novi trener juniora FK Sarajevo

Uprava FK Sarajevo užurbano radi na popunjavanju pozicija koje su ostale upražnjene smjenom kompletnog stručnog štaba, a prema informacijama do kojih je stigao naš portal, FK Sarajevo kreće u reorganizaciju cjelokupnog sportskog segmenta i prvo novo ime u klubu biće Nedžad Kuruzović, bivši bosanskohercegovački golman koji je svoju cjelokupnu karijeru proveo u Austriji i Švicarskoj.

Nedžad Kuruzović će biti imenovanan za šefa stručnog štaba U-19 tima Sarajeva, odnosno juniorskog sastava Bordo ima. Također, on će usko sarađivati sa stručnim štabom prvog tima, a s obzirom na njegovo znatno iskustvo kao golmana i trenera golmana u toku ranije karijere, vrlo je moguće da na početku svoje karijere u Sarajevu dobije određene zadatke i u stručnom štabu prvog tima.

Kuruzović, koji pored našeg posjeduje i državljanstvo Austrije, nosilac je UEFA-ine Pro licence i kao trener radi već dugo godina. Golmansku karijeri je završio u austrijskom Bregenzu, da bi potom u istom klubu postao trener golmana. Naša javnost ga se možda sjeća kao trenera golmana u našoj reprezentaciji, s obzirom da je tu funkciju obnašao od 2002. do 2007 godine.

Nakon mandata u reprezentaciji, Kuruzović je radio u nekoliko švicarskih i austrijskih klubova, a tamo se oprobao i kao samostalni trener prvog tima. Biće ovo, sasvim je sigurno, osvježenje za stručni štab seniora i juniora Sarajeva, ali i sjajna šansa za Kuruzovića da poveća svoju reputaciju.

U narednim danima će Sarajevo nastaviti sa potragom i angažmanom novih trenera u svim klupskim selekcijama, a iskustvo i stručnost će, ako je suditi prema imenovanju Kuruzovića, biti prvi kriterij za njihovo dovođenje.

sport1.ba

KOMENTARI