instant fap

Neizvjesna borba Podgrmeča za opstanak

Neizvjesna borba Podgrmeča za opstanak

Još šest kola je ostalo do kraja prvenstva Prve lige Federacije BiH u nogometu. Dakle, u igri je ostalo još 18 bodova i s obzirom na zamršenu situaciju u gornjem dijelu tabele, a posebno u opasnoj zoni očekuje se još dosta uzbuđenja i iznenađenja.

Ono što je sigurno, do samog kraja će se voditi neizvjesna i ogorčena borba kako za osvajanje prvog mjesta i ulazak u Premijer ligu BiH, tako i za očuvanje prvoligaškog statusa. S toga se i oni najveći optimisti još ne usuđuju prognozirati ko će osvojiti šampionsku titulu, a koji će se klub preseliti u niži rang takmičenja.


Zanimljiva je borba za šamionsku titulu, jer je nakon 24. odigrana kola Sloboda uspjela skinuti Jedinstvo. No, još ništa nije gotovo, jer Tuzlaci imaju samo bod više od Bišćana. Kad je riječ o sanskom prvoligašu Podgrmeč, nalazi se u neizvjesnoj situaciji, a imajući u vidu težak raspored do kraja prvenstva sanske nogometaše čeka još velika borba za ostanak u prvoligaškom društvu. Sanjani idu na na tri teška gostovanja i to kod Jedinstva ,Goška i Čapljine. Također, igrače Podgrmneča očekuju i teške domaće utakmice protiv Radničkog, Bratstva i Budućnosti. Treba se nadati, da će sanski nogometaši barem kod kuće utakmice riješiti u svoju korist, odnosno doći do bodova spasa. 


Na čelu tabele je Sloboda sa 55 bodova, a Jedinstvo ima samo jedan bod manje. Trećeplasirano je Bratstvo sa 49 bodova koliko ima i četvrti Rudar. Na petom mjestu je Orašje sa 39 bodova, šesti GOŠK ima 35, sedma Gradina 34, osma Čapljina 33, deveti Radnički i deseti Branitelj 32, a jedanaesti Podgrmeč 30 bodova. Slijede dvanaesta Mladost sa 28, trinaesti Igman sa 26, četrnaesta Budućnost sa 24 i petnaesta Iskra sa 23 boda.


U narednom kolu Podgrmeč dočekuje Radnički, dok se derbi kola igra u Kaknju gdje će Rudar ugostiti Slobodu. U ostalim susretima se sastaju: Budućnost- Jedinstvo, Gradina – Čapljina, Orašje – Mladost, GOŠK – Bratstvo, Iskra – Igman, a slobodan je Branitelj.autor:radiosana

KOMENTARI