instant fap

„Nek mirišu sanske avlije“

U sklopu programa manifestacije „Ljeto na Sani 2012“ proglašeni su pobjednici ovogodišnje ekološke manifestacije s takmičarskim karakterom, „Nek mirišu sanske avlije“.

Riječ je o već tradicionalnom događaju koji se održava svakog ljeta u Sanskom Mostu s ciljem promovisanja ekologije i uljepšavanja životne sredine u kojoj živimo. Birali su se najljepše uređeno dvorište, balkon, avlija te najbolje uređena mjesna zajednica. U proteklih mjesec dana sve prijavljene kandidate posjetila je i fotografisala općinska komisija za izbor, nakon čega je obavjen izbor i promocija pobjednika.

U kategoriji najbolje uređeno dvorište treće mjesto osvojila je Šefka Cerić, drugoplasirn je bio Džemil Mujanović, a vlasnik najljepšeg dvorišta je Zineta Zulić. U konkurenciji balkona trećeplasirani je Samir Osmanović, drugo mjesto pripalo je Azri Kurbegović, dok je prvoplasirana Šefika Mahić. Zbog malog broja prijavljenih kandidata u kategoriji najljepša avlija nagrade su uručene samo za drugo i treće mjesto. Tako je trećeplasirana Gordana Kajić dok je drugo mjestu u ovoj kategoriji pripalo Naili Kadumović. Posebno priznanje za najljepše uređenu mjesnu zajednicu dobilo je Čaplje. Nagrađenima su uručene prigodna zahvalnice, a dobiće i vrijedne novčane nagarde.

KOMENTARI