instant fap

Neka kosa duže sjaji

Čini li vam se da boja prebrzo izblijedi i da bi kosu trebali farbati češće? Svježe obojena kosa doprinosi cjelokupnom lijepom izgledu i trebalo bi je očuvati što duže.

Bez obzira na to imate li obojenu kosu ili ne, bilo bi dobro jednom sedmično na nju nanijeti hidratantnu masku koja će je učiniti elastičnijom.

Boja će najbolje prodrijeti u vlasi kose operete li je prije bojenja šamponom za dubinsko čišćenje, a nakon bojenja pričekate barem 48 sati do slijedećeg pranja. Boje koje imaju crveni pigment u sebi brže se isperu, pa bi ih bilo pametno izbjegavati.

Koristite proizvode namijenjene obojenoj kosi, jer sadrže nježnije sastojke koji ne djeluju agresivno na vlasi. Kosu ispirite mlakom vodom i koristite ionsko sušilo za kosu jer se njime skraćuje vrijeme potrebno za sušenje kose i sprječava pucanje vrhova, prenosi Broj1.hr.

Tri sedmice nakon bojenja, počnite koristiti kolor šampon pri svakom drugom pranju kose kako bi osvježili boju. Kolor šamponi sadrže sastojke poput kakaa i sjemenki suncokreta koji njeguju i hrane vlasi.

KOMENTARI