Nekada uličar, danas razmažena zvijezda Instagrama! Upoznajte mačka Bensona

HomeMagazin

Nekada uličar, danas razmažena zvijezda Instagrama! Upoznajte mačka Bensona

Nekoliko razloga zašto su mačke dobre za naše zdravlje

Prije pet godina, jedan mačak lutao je ulicama Dubaija. Bio je zapušten i jadan, jer ga je njegova porodica izbacila na ulicu i tamo ostavila, pošto je odselila iz grada.

Na ulici se nije baš dobro snalazio, jer je bio prava kućna mačka. Ali, sreća mu se osmjehnula kad je na njega naišla njegova buduća porodica, koja ga je odmah odlučila povesti kući.

Bila bi to uobičajena priča sa sretnim završetkom da nije nečeg neobičnog. Vrlo brzo su njegovi novi ljudi primijetili da pozira. Odnosno, svaki put kad bi prema njemu usmjerili mobitel ili fotoaparat, smirio bi se i pogledao prema njima. Iz šale su mu stavili na glavu sunčane naočale i snimili ga. Bio je posve miran, pa su shvatili – zvijezda je rođena.

Brzo su mu otvorili profil na Instagramu, a s vremenom je broj njegovih sljedbenika porastao na gotovo 175 hiljada. Oduševljeni su fotografijama mačka u odjeći, sa šeširom na glavi. Jedino što on mrzi, priča njegova starateljica, su čarape. Zato ih nikad na fotografijama ne nosi.

Kad ne pozira, obožava svoju porodicu. Za njih je zaista jako vezan. Doslovno je zaljubljen u muški dio porodice – svog staratelja posvuda prati. Potom, kad izađe iz stana kako bi otišao na posao, skače na prozor i prati ga pogledom. Potom odlazi do vrata i čeka da se ovaj vrati. Njegovu suprugu također jako voli, ali u kuću ima mjesta samo za jedan romantičan odnos, a to je bromance.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: