instant fap

“Nema opravdanja za napade na naše ambasade i konzulate”

Predsjednik SAD-a Barack Obama izjavio je danas da se on protivi bilo kakvom klevetanju islama, ali je dodao da nema opravdanja za nasilje i napade na američke ambasade po svijetu.

“Jasno sam rekao da SAD imaju duboko poštovanje prema ljudima svih vjeroispovijesti. Nema opravdanja za napade na naše ambasade i konzulate”, rekao je Obama u svom redovnom nedjeljnom radijskom obraćanju naciji.

On je ponovio da Amerika nikada neće odustati od pronalaženja odgovornih za napad na konzulat u Bengaziju u kome su ubijeni ambasador SAD i još trojica službenika ambasade.

Obama je naglasio da sadašnji metež ne smije da odvrati SAD od pružanja podrške demokratiji u tom regionu.

“Ne smijemo nikada zaboraviti da i pored svake bijesne rulje, postoje milioni onih koji žude za slobodom, nadom i dostojanstvom koje naša zastavlja predstavlja”, zaključio je američki lider.

Desetine hiljada muslimana nastavilo je proteste širom svijeta zbog filma snimljenog u SAD koji izvrgava ruglu islam i proroka Muhameda. Al Kaida poziva na ubistva američkih diplomata, a SAD razmiješta snage kako bi mogle istovremeno da reaguju na nerede i napade.

(Tanjug)

KOMENTARI