instant fap

Nemaju majku, ali imaju veliko srce!

Nemaju majku, ali imaju veliko srce!

Prije dva mjeseca ostali su bez majke. Malo nakon toga najstarijem bratu je otkriven karcinom crijeva. Ocu su rekli da nije socijalni slučaj i da nema nikakve pomoći za njih.
Dobro došli u Bosnu i Hercegovinu, zemlju krvi i meda, samo što u porodici Dedović meda nema, sve je krv, bol, patnja i tuga.
Trogodišnja Jasmina sa svojom braćom, Hilmom (6), Jasminom(10) i Mirsadom(18), ostala je bez majke prije nešto više od dva mjeseca. Majka, kao i svaka druga, borila se za svoju djecu i vrijedno radila u pekari ali sudbina je bila takva da ih napusti i ostavi da se bore kroz život sa ocem Halimom.

Međutim, kako to obično biva, jedan belaj obično ne dolazi sam pa je tako i najstariji sin Mirsad obolio od karcinoma crijeva i šta da vam pričam više …
Kada uđete u kuću Dedovića, kuću u kojoj žive kao podstanari, nemate šta puno vidjeti. Vidite veš koji se suši u hodniku, vidite vodu koja curi ispod veš mašine, vidite ispucanu sećiju i ormar na izdisaju, vidite šporet koji lagano pucketa i grije hladne zidove na ovim zimskim minusima.

Ali dragi moji prijatelji, može se tu vidjeti nešto i lijepo, nešto što ne može zasjeniti ni stari namještaj ni sav belaj koji ih je zadesio, a to su lijepa lica one djece, djece tako mirne i djece koja ništa ne traže bez obzira što im dosta toga treba.
O Bože dragi, pa kako je to uvijek isto, da su djeca u neimaštini uvijek najmirnija, najskromnija i najviše ispunjena tom nekom energijom koja se ne može riječima opisati.
Mala Jasmina se u nedostatku majke nikako ne odvaja od svog šestogodišnjeg brata Halima i koliko god smo se trudili da je uslikamo samu ona se nije htjela odvojiti od njega i vjerujte da se srce steže od te scene.
O porodici Dedović već je pisano u nekim printanim medijima i bio je prilog na pojedinim TV kućama tako da se diglo dosta ljudi i organizacija da im se pomogne i sada se radi na pravljenju kuće u kojoj će djeca moći normalno da odrastaju.

Sva prikupljena sredstva biće usmjerena na dovršavanje kuće, a zamolio bih share albuma kao i svaki put jer je Facebook postao izvrstan alat za pomoć ljudima, ako se koristi u pravom smjeru naravno.

FOTOGALERIJA

Kontakt informacije porodice Dedović :
Adresa: Ajvaz Dedina 39, Sokolović Kolonija – Sarajevo
Telefon: 062 274 979

Za pomoć možete koristiti standardne račune kao i paypal account :

Transakcijski račun za uplate u BiH :
Intesa Sanpaolo Banka BIH – 154-160-20044490-67
Za uplate iz inostranstva :
Banks name : Intesa Sanpaolo Banka BIH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541602004449067
Udruženje “Pomozi”, Brčanska 17, 71000 Sarajevo
Svrha : Za porodicu Dedović

Paypal : [email protected]

Još jednom, molim vas share!

KOMENTARI