instant fap
Naslovnicainmedia danasUncategorized

Neno oduševio svojim nastupom

Neno oduševio svojim nastupom

U sklopu ovogodišnje manifestacije „Ljeto na Sani“ sinoć je u malom parku na rijeci Zdeni održan koncert Nene Murića. Pred velikim brojem posjetilaca Neno je još jednom oduševio Sanjane i goste grada na devet rijeka.

Šestog dana ovogodišnje manifestacije Ljeto na Sani, organizator RTV „Sana“ i pokrovitelj Općina Sanski Most upriličili su još jedan koncert za svoje građane i goste Sanskog Mosta. Neno Murić i bend Stabbers svojom svirkom uživo oduševili su publiku raznovrsnim repertoarom. Poznati bh. pop pjevač Neno Murić rođen je u Rožaju 1977. godine. U Sarajevo je došao prije 15 godina kada počinje polako osvajati srca sarajevske publike i razvijati svoju muzičku karijeru. Pjesma koja ga je proslavila u BiH, ali i van nje, je “Stope da ti ljubim” s kojom je nastupio na festivalu “Sunčane skale” u Crnoj Gori. Od tada je njegova karijera krenula ubrzano uzlaznom putanjom, a njegov talent su prepoznali mnogi poznati estradni umjetnici. Ovo je četvrti nastup na kulturnoj, sportskoj i zabavnoj  manifestaciji „Ljeto na Sani“. Kako kaže to je grad u koji uvijek rado dođe. U svome prepoznatljivom stilu ovaj mladi pjevač je zabavio prisutne posjetioce u malom gradskom parku sjajnim izvedbama sopstvenih autorskih te pjesama drugih izvođača. Prisutni nisu krili oduševljenje.

Ono što nas očekuje sutra u sklopu 21. prve po redu manifestacije „Ljeto na Sani“ jeste koncert Divanhane koji će se održati u prijedorskoj ulici. Divanhana izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima koji su nastali uz uticaj jazza, popa i klasične muzike 20. stoljeća. Namjera benda je njegovanje i prezentovanje ne samo urbane tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine, već i tradicionalne muzike zemalja Balkana, sa posebnim i pažlijivim osvrtom na sevdalinku. Bend je početkom 2009. godine, osnovala grupa mladih studenata na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu, a Sanski Most je gradić u kojem su nekoliko puta imali zapažen nastup.

KOMENTARI