instant fap

Nešad Selman: Pravo je vrijeme za gostovanje u svom rodnom gradu

Prijedorčanin, sa sarajevskom adresom, Nešad Selman ponovo se vratio muzici. Nakon prošlogodišnjeg nastupa na X Factor Adria, ovaj 29-godišnji talentovani pjevač užurbano radi i nastupa u raznim bh. klubovima i izvan zemlje.

Muzikom se počeo baviti 1996. kada je kao desetogodišnjak imao svoj prvi nastup u Sanskom Mostu. Već naredne godine, sa samo jedanaest godina, Nešad nastupa na Bihaćkom dječijem festivalu sa prvom autorskom pjesmom.

Široj bh. publici postao je poznat 2005. godine kada je pobijedio na takmičenju OBN Music Talent Show, kao i dvije godine poslije na istom takmičenju, ali u duetu sa proslavljenom Hankom Paldum.
Nešad se nakon pobjede na ovim takmičenjima za muzičke talente i izdavanja prvog albuma “Trag“ nakratko povukao sa muzičke scene i posvetio se fakultetskim obavezama i poslu.

Iskoristili smo Nešadovu posjetu Prijedoru kako bismo razgovarali o njegovim budućim planovima.

Nešade, nakon dugi niz godina pauze, ponovo si uzeo mikrofon u ruke, na radost brojnih fanova. Šta konkretno radiš na muzičkom polju i da li to znači tvoj definitivan povratak u muzičke „vode“?

Zadnjih godinu dana intenzivno nastupam i moram priznati da me to jako zabavlja. Muzika je moja velika ljubavi i drago mi je da sam joj se vratio. Ne volim da pričam o svojim budućim planovima, jer to kod mene sve ide spontano. Još nisam snimio ništa novo, što ne znači da neću. Ako naiđem na dobru pjesmu sigurno ću je snimiti, a već imam par potencijalnih koje mi se sviđaju.

PRIJEDOR24: Čim se trenutno baviš pored muzike i da li si stalno nastanjen u Sarajevu?

Radim posao sa nekretninama, u kojemu iskreno uživam. Živim u Sarajevu i jako sam ga zavolio bez obzira što nije grad u kojem sam se rodio i odrastao. Tu sam zadnjih gotovo pola svog života.

PRIJEDOR24: Koliko često posjećuješ rodni grad Prijedor i da li imaš u planu neke nastupe u Krajini?

U Prijedor dolazim često. Tu imam porodicu i prijatelje i jako ga volim, pogotovo ljeti. Puno mi je zanimljiviji od Sarajeva ljeti. Planirao sam ovo ljeto nastupiti u Krajini. Više nego ikad uživam u živim svirkama i napokon mislim da sam sazrio što se živih nastupa tiče, tako da mislim da je pravo vrijeme da nastupim i tamo gdje sam rođen.

PRIJEDOR24: Uzeo si učešće na X Faktoru prošle godina. Da li si ispunio svoja očekivanja i kakve su tvoje impresije?

Imam lijepa iskustva sa X Factor-a i najprije ću ga pamtiti po dobrom druženju. Nisam lično zadovoljan svojim nastupom, no tako se stvari nekad poslože, pa nisam to uzeo previše s srcu. Bilo je i tehničkih problema, na što nisam mogao utjecati.

PRIJEDOR24: Kako gledaš na veliki broj show emisija koji se prezentuju kod nas i u regionu, s obzirom da si bio jedan od prvih pobjednika na OBN Talent Show-u, i da li su ti priznanja koja si dobio pomogle u daljnjoj karijeri?

Reality show je postao najbrži način za predstavljanje publici, donosi dobru zaradu produkcijskim kućama, pa i nisam iznenađen količinom istih. Iako ih ima previše, podržavam taj način promocije, no treba imati na umu da to nije dovoljno za uspjeh, nego na to bi trebalo gledati samo kao dobru odskočnu dasku za daljnju karijeru.

PRIJEDOR24: Još uvijek si mlad i perspektivan, ali po mišljenju mnogih svoj raskošan pjevački i muzički talenat još nisi iskoristio u punom kapacitetu. Kako gledaš na svoju dosadašnju showbiz karijeru i ima li nešto što bi u ovom trenutku drugačije uradio?

Sada sam puno iskusniji i znam kako stvari funkcioniraju. Svjestan sam šta je potrebno za uspjeh, pa bih vjerovatno drugačije postupao u nekim situacijama. Sigurno da bih sebe sada slušao više nego druge. Muzička karijera se najmanje odnosi na pjevanje i dobar glas. Često kažem da je to posao kao i svaki drugi. Mislim da uspješan pjevač ili javna ličnost bi bili podjednako dobri u bilo kojem drugom biznisu.

Nešad Selman

Prijedor24.com

KOMENTARI