instant fap

Nestao akademik Sulejman Redžić

Nestao akademik Sulejman Redžić

Akademik Sulejman Redžić (59), predsjednik Kruga 99, nestao je prije nekoliko dana u Sarajevu i od tada mu se gubi svaki trag. Potvrdu ovoga smo dobili na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje se prof. Redžić pojavio zadnji put 28. decembra prošle godine.

Inspektori MUP-a Kantona Sarajevo dolazili su od početka sedmice dva puta na PMF, a od utorka pregledaju kabinet prof. dr. Redžića.

Iako su, nakon praznika, 3. i 4. januar bili radni na ovoj visokoškolskoj ustanovi, akademik Redžić se nije pojavio. Porodica je nestanak prijavila policiji još 7. januara.

Redžićeva supruga Amira za portal doznajemo.com kazala je kako je prijavila nestanak te da se nada najboljem. Akademik Redžić se navodno na dan nestanka iz svog doma na Bistriku uputio u šetnju, a pretpostavlja se da je krneuo u pravcu Trebevića.

Pripadnici sarajevskog “Kluba spasavalaca 2000” danas su počeli pretraživati korito Miljacke i prostor oko rijeke.

– Od sutra počinje opsežna pretraga područja Miljacke i Trebevića te drugih  lokaliteta za koje se pretpostavlja da bi mogli biti tereni na kojima se akademik Redžić kretao obzirom na njegov profesionalni angažman botaničara, saznaje Fena.

Inače, akademik Redžić redovni je profesor i šef katedre za ekologiju i zaštitu prirodne okoline na Prirodno-matematičkom fakultetu, gdje vodi i Centar  za ekologiju i prirodne resurse. Dopisni je član Akademije nauka i umjetnosti BiH.

KOMENTARI