instant fap

Netflix počinje snimanje druge sezone serije “Squid Game”

Netflix počinje snimanje druge sezone serije “Squid Game”

Jedna od najpopularnijih i najuspješnijih Netflixovih serija “Squid Game” dobit će drugu sezonu.

Netflix i službeno počinje snimanje druge sezone svoje drame o preživljavanju iz 2021. godine, otkrio je suizvršni direktor Ted Sarandos.

Sarandos je podijelio tu vijest kada su ga pitali o budućnosti korejske serije, nakon naznaka članova glumačke ekipe i režisera Hwang Dong-hyuka da će “Squid Game” dobiti drugi dio.

“Apsolutno se vraća”, kazao je Sarandos.

Potvrda za novu sezonu serije dolazi nakon što je Netflix proglasio “Squid Game” najvećom i najpopularnijom originalnom serijom svih vremena.

Iz Netflixa su prošle jeseni otkrili da je u prvih 28 dana ova serija dosegla 111 miliona obožavatelja. U novembru je Netflix otkrio da je “Squid Game” prikupio 1,65 milijardi sati gledanja u prve četiri sedmice, što je dvostruko više nego njihova druga serija “Bridgerton”.

Na događaju koji je slavio uspjeh serije prošle godine Hwang je rekao da već radi na planu za drugu sezonu.

“Da, mislim da nakon ovog ogromnog uspjeha moramo učiniti nešto u vezi s drugom sezonom”, Hwang je tada otkrio priznajući da nije siguran kako i kada će izaći. “Dakle, izaći će. Vjerujem da će izaći”, kazao je.

“Postoje velika očekivanja od druge sezone. Zbog tako velikog uspjeha prve sezone osjećam da su se izgradila mnoga očekivanja pa će ih biti teško ispuniti”, dodao je.

Podsjećamo, “Squid Game” je distopijska serija u kojoj takmičari kojima je očajnički potreban novac igraju smrtonosne dječije igre kako bi osvojili novčane nagrade.

KOMENTARI