instant fap

Neustrašivi Baumgartner skočio s visine od vrtoglavih 29km: Tijelom želi probiti zvučni zid!

NASA prati njegov projekt Stratos jer proučava moguće načine spašavanja astronauta iz svemirskih letjelica

Neustrašivi Austrijanac Felix Baumgartner(43) oborio je još jedan vlastiti rekord skočivši u slobodnom padu s više od 29 kilometara iznad Zemljine površine u srijedu. Za usporedbu, avioni obično lete na visini od oko 10 kilometara.

Ovo je ujedno i Baumgartnerov drugi skok iz stratosfere. Ovaj put je u slobodnom padu proveo 3 minute i 48 sekundi prije nego što su mu se otvorili padobrani, pri najvećoj brzini od 862 kilometra na sat. Sletio je blizu Roswella u Novom Meksiku.

Baumgartner se na početnu visinu popeo sam u kapsuli koju je podigao veliki balon helija. Bio je odjeven u svemirsko odjelo i opremljen padobranima i zalihama kisika, s obzirom da na toj visini nema atmosfere.

– Ne možete ništa kontrolirati kad izađete van na toj visini. Ne možete niti uspostaviti ravnotežu, ispričao je Baumgartner.

Već sljedećeg mjeseca Baumgartner se planira odvažiti na skok s visine od 37 kilometara, a krajnja mu je želja u slobodnom padu probiti zvučni zid, samo svojim tijelom. Iako se sa svakim svojom skokom penje sve više, Baumgartner se ipak neće približiti granicama svemira, koji započinje na visini od 100 kilometara iznad Zemljine površine.

KOMENTARI