Nevjerojatne brojke iza najbolje sezone Harisa Seferovića

Homeinmedia danas

Nevjerojatne brojke iza najbolje sezone Harisa Seferovića

Sergej Milinković-Savić i Haris Seferović u Kataru

Nogometni reprezentativac Švicarske, Haris Seferović, koji je porijeklom iz sela Hrustovo kod Sanskog Mosta, ostvario je novi uspjeh u svojoj već bogatoj karijeri.

On je sa u dresu velikana Benfike iz Lisabona osvojio portugalsko prvenstvo. Haris Seferović, Švicarac koji vuče korijene iz BiH, iz sela Hrustovo kod Sanskog Mosta, opravdao je ulogu velikog pojačanja za portugalskog, ali i evropskog nogometnog velikana Benfiku iz Lisabona. Naime, u posljednjem kolu portugalske premijer lige Benfika je sa 4:1 pobijedila ekipu Santa Clara i zasluženo osvojila šampiomsku titulu sa dva boda prednosti ispred još jednog velikana Porta.

Ogroman dobrinos u ovoj pobjedi, ali i osvajanju šampionata upravo je dao Seferović koji je je sa dva pogotka donio svom timu titulu, a Benfika će i naredne sezone igrati Ligu prvaka. Treba istaći, da je Haris cijelu sezonu odigrao na vrhunskom nivou, te je osvojio i titulu najboljeg strijelca portugalskog prvenstva za sezonu 2018/19, sa postignuta 23 gola uz 6 asistencija. Treba još jednom naglasiti, da je ovaj vrsni nogometaš ostao vezan za mjesto rođenja svojih roditelja.

Naime, Haris je čest gost u gradu na devet rijeka, a redovno se odaziva i na skoro sve humane akcije u Sanskom Mostu.Teško je pobrojati sve novčane priloge koje je slao ljudima u nevolji, a u zavisnosti od klupskih obaveza na mnogim hunatiranim događajima je i učestovao pomažući tako mnogima u ovim teškim vremenima.

Također, Haris je sa svojim Hrustovljanima učestvovao i u izgradnji Sportskog centra u ovom mjestu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0