instant fap

Nevjerovatne stvari koje možete učiniti s pivom

Nevjerovatne stvari koje možete učiniti s pivom

Pivo je jedno od najstarijih alkoholnih pića i može imati razne boje i okuse. Međutim, osim za osvježenje čula, pivo može poslužiti i u različite praktične svrhe. Provjerite koje…

Omekšajte meso

Pivo je odlično sredstvo za omekšavanje mesa, posebno onih debljih, ne baš skupih komada. Stavite meso u posudu te ga prelijte pivom, ostavite da odstoji otprilike sat vremena prije nego što počnete da pripremate obrok. Za još bolji rezultat, meso ostavite da se u pivu marinira preko noći ili meso stavite u parno kuhalo, prelijte pivom i ostavite da se kuha, piše Lifestyle.ca.msn.com.

Vratite sjaj starom nakitu

Nakitu od čistog zlata izgubljeni sjaj vratite pivom! Postupak je vrlo jednostavan, a vaš nakit izgledati kao nov. Na krpicu nanesite malo isključivo svijetlog piva, te nježno istrljajte zlatni nakit, ali ne onaj s ukrasnim kamenčićima. Za sušenje i završno poliranje koristite drugu, suhu krpicu.

Uklonite mrlje od kave i čaja

Uz pomoć piva uklanjanje mrlja od kave i čaja s tepiha više nije nemoguća misija. Preko mrlje prelijte malo piva i lagano trljajte, a mrlja bi trebala uskoro nestati. Ako je mrlja veća, ponekad je potrebno ponoviti postupak nekoliko puta kako bi u potpunosti nestala. E, sad, trebate voditi računa da li vam se više isplati da cijelo pivo utrošite na tepih ili na gašenje žeđi, nastaloj radom na tepihu.

Očistite drveni namještaj

Nepopijeno pivo koje vam već nekoliko dana stoji u frižideru (ako ga takvog imate) iskoristite za čišćenje drvenog namještaja. Pivo nanesite na meku krpu i jednostavno prebrišite namještaj, a zatim ga osušite drugom, suhom krpom.

Vratite sjaj kosi

Sjaj i lijep izgled kose postignite uz malo piva. Prije tuširanja u jednoj šoljici pomiješajte pola čaše tople vode sa tri kašike piva. Nakon što šamponom operete kosu, nanesite miks vode i piva na kosu, ostavite da stoji nekoliko minuta, a nakon toga isperite. Kosa će vam dobiti sjaj i volumen.

 

Tekst je preuzet sa T portala

KOMENTARI