instant fap

N/FSBiH poslao odgovor “Ljutim krajišnicima”

N/FSBiH poslao odgovor “Ljutim krajišnicima”

U odgovoru na objavljeno saopštenje navijačke skupine „Ljuti Krajišnici“, NS BiH je poručio da je obavezan javnosti dostaviti relevantne činjenice u vezi sa utakmicom koja je odigrana u Zenici protiv selekcije Grčke.

Na organizaciono-bezbjednosnom sastanku održanom dana 09.06.2017. godine kojim je rukovodio FIFA oficir za bezbjednost, Ilan Yablokovsky, dogovorene su dodatne sigurnosne mjere za navijače na stadionu „Bilino polje“, s obzirom da se radilo o utakmici najvišeg rizika. One su podrazumijevale zabranu unošenja torbi, hrane, flaširanog pića, kao i navijačkih banera koji se postavljaju na željeznu ogradu uz teren. Samim tim je jedino bilo dozvoljeno unositi zastave i šalove, što je pravilo koje je vrijedilo i za navijače reprezentacije Grčke.

Moramo napomenuti da su nam se zvaničnm dopisom obratile samo dvije navijačje grupe (BH Fanaticosi i BH Legion) sa zahtjevom za unošenje na stadion navijačkih rekvizita, kojima je adekvatno odgovoreno. Ostale grupe, uključujući i „Ljute Krajišnike“, nisu dostavile takav zahtjev.

NS BiH je uvijek spreman za saradnju sa svim našim navijačkim grupama, koje pružaju veliku podršku našoj reprezentaciji. Međutim, i te grupe moraju biti svjesne FIFA/UEFA pravila i procedura koje važe za utakmicu najvišeg rizika, a koje su važile i za meč BiH – Grčka.

I dalje ostajemo zajedno na putu kojeg istinski gradimo, za naše bolje sutra – navodi se u saopštenju NS BiH.

KOMENTARI