instant fap

Ni kiša ih nije omela

 

Kada mještanima naseljenih mjesta Gorica i Skucanog Vakufa u goste dolaze kandidati SDA za vijeće i načelnika općine ni uporna kiša nije prepreka za dobar odziv.  Obe tribine su održane u petak, 15.09.2012. godine.  Nakon što su se kandidati predstavili prisutnima uslijedio je razgovor sa istim. Mještani Gorica su se zahvalili SDA što su i u prethodnom sazivu općinskog vijeća imali svoga predstavnika Mehu Batića ali i dali garancije da će stati uz svoju kandidatkinju Tahiru Batić.  Razgovoaralo se i o projektu lokalne rasvjete koji je u završnoj fazi.  Na kraju su Goričani poručili da što se njih tiče kampanja je gotova i da druge političke partije ne moraju trošiti novac i vrijeme na dolazak u Gorice jer oni i dalje ostaju uz SDA.

U svom obraćanju Tahita Batić je istakla ponos što je dio ovog uspješnog tima, tima SDA koji pruža priliku i  mladima, a i ženama. Sretna sam što svojim angažmnom mogu dati doprinos stranci, a tako i moji mještani mogu učiniti ako 7. oktobra izađu na izbore i podrže SDA. Ovi izbori su demokratski, svako ima pravo da glasa za koga hoće, ali budite realni i razmislite dobro do izbora. Ako vam je bilo koja druga politička partija, barem nešto obećala, a kamoli uradila, vi slobodno glasajte za tu stranku,  a znate dobro da jedino SDA čitavo vrijeme bila uz nas, i jedino ona brani naše interese. Drago mi je što je g. Meho Batić, sadašnji vijećnik tu, i što svojim prisustvom potvrđuje podršku meni a i stranci SDA. Što se tiče Gorica, Gorice su često bile podijeljene između dvije stranke, SDA i S za BiH, odnosno između dvojice naših Mehi. Nadam se da će se ta situacija na ovim izborima promijeniti. S za BiH više nema kao  ozbiljnog političkog faktora, a naš Meho mi daje otvorenu podršku a nadam se i ovaj drugi.Na kraju je Tahira Batić prenijela prisutnima poruku rahmetli Predsjednika Alije Izetbegovića: „Ne mijenjajte stranku, mijenjajte ljude u stranci“.

U Skucanom Vakufu odziv je bio još i veći i za razliku od Goričana oni su rekli da žele da ih posjete i kandidati drugih političkih partija, pogotovo SDP-a, jer su čuli da oni dijele po 10 deka kahve i rahat lokum, ali da i dalje niko osim SDA ne traba dolaziti po glasove jer su glasovi samo za njihovog Ibrahima i  druge kandidate SDA.

 

Ibrahim Alihodžić se zahvalio svojim mještanima koji su se odazvali u ovolikom broju što pokazuje samo jedno da je Skucani Vakuf bio i ostao uz SDA. Ovo je susret SDA sa mještanima Vakufa, s ciljem upoznavanja sa kandidatima za predstojeće izbore, kao i upoznavanje rukovodstva stranke sa problemima koje mještani ovog ogranka imaju. Ono što treba istaći pored problema u poljoprivredi s kojom se bavi 80% mještana koja je načinila ovogodišnja suša jeste to da su mještani otvorili više pitanja vezano za trenutnu političku situaciju i opstanak BiH kao države. Iz razgovora se može zaključiti da su mještani jako zabrinuti za trenutnu situaciju i nedvojbeno su dali podršku SDA i politici koju vodi ova stranka za očuvanje državnosti BiH.

KOMENTARI