Nihad Imamović: Kupovina dijela Agrokomerca još nije okončana

HomeVijestiBiH

Nihad Imamović: Kupovina dijela Agrokomerca još nije okončana

Agrokomerc: Žrtva podjela, rasprodaje i politike

Nakon što su mediji objavili da je firma Nihada Imamovića “Ein Natural” kupila Prehrambenu industriju Agrokomerca, srce nekadašnjeg velikokladuškog giganta, Imamović za Klix.ba kaže kako cijeli proces još uvijek nije okončan.

Firma “Ein Natural” je ponudila 12 miliona KM na usmenom javnom nadmetanju održanom u petak pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši.

“Najavljene su određene žalbe i taj proces još uvijek nije okončan. Tek nakon tih žalbi moći će se govoriti o završenom poslu”, kaže Imamović za Klix.ba.

On nije želio govoriti o svojim planovima sa Prehrambenom industrijom Agrokomerca sve dok proces kupovine ne bude okončan.

Osim Imamovića za Agrokomerc je bila zainteresirana i sarajevska firma “Silsila” koja je ponudila 5,2 miliona KM, Razvojna banka FBiH koja je ponudila 2,2 miliona KM te nekoliko drugih firmi koje su ponudile manje iznose.

Poslovna karijera Imamovića izuzetno je uspješna. Zajedno sa Nijazom Hastorom stvarao je kompaniju ASA Holding. Nakon što se 2011. povukao u penziju, sa svojom firmom Ein Natural, koja proizvodi sokove jednostavnog naziva “Sok”, osvojio je tržište BiH za kratko vrijeme.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0