instant fap

Nije istina da sam skinut sa liste bokserskih organizacija

Nije istina da sam skinut sa liste bokserskih organizacija

Njemački bokser bosanskohercegovačkog porijekla Felix Sturm, rođen kao Adnan Ćatić, tvrdi da nije skinut sa liste bokserskih organizacija. Federalna novinska agencija (FENA) je danas objavila ovu informaciju, a svjetski prvak po WBA verziji u srednjoj kategoriji to demantuje.

Čitav dan me zovu rođaci i prijatelji i pitaju za informaciju koja se pojavila u bh. medijima. To nije istina i to se može provjeriti. To su gluposti. Svi mogu ući na stranicu organizacije u kojoj sam prvak i sve vidjeti”, kazao je Ćatić.

Inače, Ćatić je polovinom aprila optužen za uzimanje dopinga. Navodno je kod Ćatića “A uzorak” bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu stanozolol.

Tada je bokserski svjetski prvak bh. korijena naglasio kako se uopće ne brine i da će tražiti testiranje B uzorka. S obzirom da sportisti prilikom redovnog testiranja daju dva uzorka krvi ili urina, jedna bočica se koristi kao A uzorak, a druga kao B.

“Kada sve ovo prođe imat ću svašta ispričati, moći će se knjiga napisati. Moji advokati rade na rasvjetljavanju čitavog slučaja. Otkriću vam nešto. Advokati su prije izvjesnog vremena tražili papire koji potvrđuju doping. Ipak, do dana današnjeg nam ništa nije dostavljeno”, otkrio je Ćatić.

Podsjetimo, Ćatić je u februaru ove godine pobijedio Fjodora Čudinova i peti put postao svjetski bokserski prvaka po WBA verziji u srednjoj kategoriji.

KOMENTARI