Nijemci spremni za duel protiv BiH, selektor Herbert potcijenio naše igrače

HomeSport

Nijemci spremni za duel protiv BiH, selektor Herbert potcijenio naše igrače

Zlatni bh. kadeti danas protiv Australije

Košarkaši Njemačke odradili su posljednji trening u Lanxess Areni u Kelnu uoči meča 2. kola grupne faze protiv Bosne i Hercegovine, a u kojem će pobjeda za jednu ili drugu ekipu vjerovatno značiti i prolazak u narednu fazu smotre najboljih evropskih selekcija.

Nijemci su sinoć u ispunjenoj dvorani pobijedili sada već očito uzdrmanu Francusku rezultatom 76:63 i nema sumnje da će im ta pobjeda biti veliki vjetar u leđa pred duel protiv naših košarkaša.

Iako medijima nije bio dozvoljen boravak tokom većeg dijela treninga, na kraju smo se ipak uvjerili da među igračima reprezentacije Njemačke kao i članovima stručnog štaba vlada odlična atmosfera i da im je pobjeda protiv Francuske od velikog značaja za nastavak takmičenja koje igraju pred svojim navijačima.

U finišu treninga mogli smo zapaziti i kako stručni štab upozorava na akcije koje naš tim pravi preko Johna Robersona te neke od načina na koji će pokušati zaustaviti našeg igrača.

Ono što je posebno zanimljivo jeste izjava selektora Njemačke Gordona Herberta nakon sinoćnje pobjede protiv Francuske, kada je na pitanje o duelu protiv reprezentacije BiH dao potpuno besmislen odgovor rekavši da nema nikakve informacije o našem timu. I one što je imao, tačnije rekao, u potpunosti je promašio.

“Iskreno, nemam uopšte informacije o reprezentaciji BiH, moj fokus je bio u potpunosti na Francuskoj, a znam tek Musu iz Brooklyna i to je sve. Izvinite… Vidio sam da su pobijedili Mađarsku, dobra su ekipa i znam da imaju veliku košarkašku tradiciju”, rekao je Herbert.

Bilo kako bilo, ova izjava može poslužiti samo kao dodatna motivacija našim igračima, iako je malo vjerovatno da je Herbert bio iskren prema novinarima i rekao šta stvarno misli i koliko zna o našoj reprezentaciji.

Duel između Bosne i Hercegovine i Njemačke igra se u subotu od 14:30 sati u Lanxess Areni u Kelnu. Naši košarkaši su, podsjećamo, u prvom kolu pobijedili Mađarsku rezultatom 95:85.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0