instant fap

Nikšić je čekao šest mjeseci

Nikšić je čekao šest mjeseci

– Klub HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, poštujući stav Odbora za branitelje Hrvatskog narodnog sabora koji su ocijenili da ovaj zakon ne rješava problematiku koju treba da riješi, da uvodi puno više nereda nego reda, pravnu nesigurnost u Federaciju BiH, da uvodi da su braniteljska prava socijalna prava i mnogo toga što je loše u ovom zakonu, glasovao je protiv.

S druge strane, ovaj zakon je pripreman i rađen bez legitimnih predstavnika udruga HVO-a i bez legitimnih političkih predstavnika hrvatskog naroda u FBiH te  takav s lošim rješenjima nije mogao biti prihvaćen po žurnom postupku. Očekujemo od onih koji smatraju da treba ovu problematiku na ovakav način riješiti, da u narednom periodu uključe relevantne predstavnike udruga HVO-a i legitimne predstavnike Hrvata kako bi ovu osjetljivu i važnu problematiku riješili na sustavan način, na dobrobit ovih populacija, očuvali stabilnost mirovinskog fonda i financijsku stabilnost FBiH.

– Ovaj zakon je jedan od sedam zakona koji tretiraju ovu oblast, te samim tim uvodi nejednakost, onemogućava invalidima više od 60 posto invalidnosti da i dalje budu radno aktivni. Naša udruga invalida domovinskog rata je tražila da se drugim zakonom, Zakonom o pravima branitelja, riješi njihovo pravo, kao dodatak u vidu invalidnine. Zašto ne bi 60-postotni invalid imao pravo da radi određene poslove, a da ima dodatak invalidninu?

KOMENTARI